Lokale SEO brengt klanten aan de deur

lokale seo
Lokale SEO is kosteneffectief en steunt de lokale bedrijven aan meer economisch verkeer. 92% van de mensen zoekt lokaal en neemt contact op met de bedrijven uit de eerste zoekresultaten. 
lokale zoekmachine optimalisatie

Vindbaar voor mensen en bedrijven uit de buurt

Lokale SEO wordt ingezet om plaatselijk zichtbaar te zijn voor mensen en bedrijven uit de buurt. In de zoekopdrachten die online worden ingegeven wordt een plaats of regio meegenomen om specifieke zoekresultaten te krijgen. Bijvoorbeeld: bakker Almere, transportbedrijf Amsterdam of restaurant Zwolle etc. 

Voor veel ondernemers is het enorm belangrijk om lokaal vindbaar te zijn in de zoekmachines. Veel van de dagelijkse zoekopdrachten zijn lokaal georiënteerd. Deze zoekopdrachten hebben dan ook een hogere conversieratio dan algemene zoekopdrachten.

Lokale SEO voor uw bedrijf

Icon
Google mijn Bedrijf
Laat uw bedrijfsprofiel optimaal neerzetten in Google Mijn Bedrijf (GMB). Zo kunt u uw bedrijf van uw beste kant laten zien om nieuwe klanten aan te trekken.
Icon
Google Maps
Claim uw toppositie in Google Maps voor lokale vindbaarheid voor mensen en bedrijven uit de buurt.

Wat is lokale seo?

Lokale SEO of lokale zoekmachine optimalisatie zijn activiteiten die je kan optimaliseren om hoog te scoren in de lokale zoekresultaten van een zoekmachine. Hiermee sluit je relevantie aan op het zoekgedrag van de potentiële klant op basis van locatie.

Waarom is lokale SEO belangrijk?

Lokale SEO is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Ten eerste omdat bijvoorbeeld Google, zo relevant mogelijk een resultaat wilt tonen en het liefst in de buurt. Ten tweede is het zoekgedrag afgelopen jaar enorm veranderd. Mensen zoeken online veel specifieker om hetgeen te vinden naar wat ze zoeken. Ook dit zijn voornamelijk zoekopdrachten waarbij iemand in Google ook een lokale plaats meegeeft.

Is uw website niet voldoende geoptimaliseerd voor deze lokale zoekopdrachten, dan loopt hoogst waarschijnlijk uw concurrent met de klant weg, simpel weg omdat zij dit wel toepassen.

Wat kunt u verwachten bij lokale SEO?

Om u lokaal goed vindbaar te maken werken wij volgens een bewezen aanpak. Onze SEO-strategie optimaliseert alle prioriteiten voor lokale vindbaarheid. Wij kijken naar de optimaliseerdbare inhoud van uw website, dit noemen wij On-Page optimalisatie. Hier optimaliseren wij de content, afbeeldingen, intern linkstructuur, titels met lokale zoekwoorden van de website pagina’s en de metagegevens.

Google mijn bedrijf (GMB)

Claim ook uw bedrijfsvermelding op Google mijn bedrijf. Wij verzorgen uw gehele bedrijfsvermelding op Google en richten deze optimaal in. Dit is essentieel om lokaal zichtbaar te zijn voor mensen en bedrijven uit de buurt. Zo zorgt u dat klanten u kunnen vinden en alle belangrijke informatie over uw bedrijf hebben. Tegenwoordig zoekt 85% van de mobiele gebruikers online naar lokale bedrijven uit de buurt, denk aan restaurants, kappers, transportbedrijven en meer.

Uw bedrijfsinformatie beheren en optimaliseren

Beheer en optimaliseer de informatie die de bezoeker op Google te zien krijgt, wanneer zij zoeken naar uw product of dienst. Ondernemers die hun bedrijf claimen op Google mijn bedrijf hebben 2x zoveel kans dat zij als betrouwbaar worden beschouwd.

Inzicht in uw online zichtbaarheid op Google

Met insights kunt u zien op welke manier (potentiele) klanten zoeken naar uw onderneming en waar ze vandaan komen. Hierop kunt u uw SEO optimalisatie dan weer op aanpassen om deze optimaal te benutten.

Communiceer met uw klanten

Een belangrijk onderdeel van Google mijn bedrijf zijn de reviews van klanten. Dit draagt aanzienlijk bij het converteren van bezoekers naar klanten. Plaats afbeeldingen en posts van uw bedrijf en laat zien waar uw bedrijf zich mee bezig houdt. Dit is goed voor meer dan 40% van de verzoeken voor een routebeschrijving en meer dan 35% meer websitebezoekers.

Google Local Pack (Google Map Pack)

Ongetwijfeld dat u weleens een zoekopdracht heeft gedaan en de zoekresultaten van Google Maps bent tegengekomen. Google toont als eerste resultaten 3 lokale bedrijven die aansluiten bij de zoekopdracht. Dit wordt ook wel de Google 3-pack genoemd.

Google 3-pack de eerste zichtbare zoekresultaten

U zult begrijpen dat deze lokale bedrijven het meeste aantal bezoekers krijgen. Simpelweg omdat zij in de eerste 3 lokale zoekresultaten staan. Met lokale SEO zorgen wij ervoor dat u in deze 3-pack een top positie krijgt.

Onze lokale SEO werkwijze

Aan de hand van onze website analyse stellen wij vast welke onderdelen op korte termijn aangepakt moeten worden. U krijgt een heldere lokale SEO-strategie met alle activiteiten die wij gaan optimaliseren. Wij richten Google mijn bedrijf zo optimaal mogelijk in en zorgen dat u zichtbaar bent in de lokale zoekresultaten van de Google 3-pack, in Google Maps.

On-Page optimalisatie

Wij zorgen ervoor dat uw website met On-Page optimalisatie aansluit bij de relevantie van de lokale zoekresultaten. Per website pagina maken wij een analyse om content, afbeeldingen, interne links, titels van de pagina’s en metagegevens te optimaliseren op lokale zoekopdrachten.

Voordelen van lokale SEO

Lokale zoekmachine optimalisatie geeft enorm veel voordelen. Vraag gratis een adviesgesprek aan om te zien waar uw kansen liggen.

Zichtbaar en vindbaar voor mensen en bedrijven uit de buurt 62%
Bezoekers worden sneller klanten 86%
95% van mobiele gebruikers zoekt lokaal 95%
U blijft uw concurrent een stap voor 100%
Zichtbaar bij de eerste 3 lokale zoekresultaten 80%

Klantervaringen

Via een kennis kwam ik terecht bij Getweb. Ik wilde een beter ogende site wat bezoekers aantrekt om te klikken, en dat is gelukt. Mijn bezoekers weten eenvoudig te bladeren door de site waardoor ze sneller bij ons in beeld komen voor een baan.
Clarence Dosoe
Clarence Dosoe
Oprichter, CV Forward
Ontzettend goede service. Mooie website gemaakt en goed vindbaar in Google!
Wij zochten voor ons bedrijf een goede partner om de vindbaarheid van onze website te verbeteren. Dit hebben zij meer dan waar gemaakt! Zeer fijne samenwerking, de juiste vragen werden gesteld, echt een aanrader. Een enthousiasteling!
Een mooie website ontworpen voor ons bedrijf. Men weet ons makkelijk te vinden en kunnen eenvoudig één van onze accommodaties boeken!
Familie Rutten Holidays
Bekend van TV: het Spaanse dorp Polopos
Een geweldige shop gebouwd voor onze producten. Eenvoudig vindbaar online op de juiste zoekwoorden, echt een aanrader als je resultaat wilt!
Ellen Mae
Oprichter Ellen Mae

Veel gestelde lokale SEO vragen

Vertel ons over uw project

Laat ons u helpen om uw bedrijf online te krijgen en het met passie te laten groeien.
Bericht verzonden! Wij nemen zo snel mogelijke contact met u op.