Google Display Netwerk

Het Google Display Netwerk kent 768 miljard impressies per maand. Dit betekent dat deze advertenties per maand 180 miljard keer gezien worden op iemands browser. Dit is 25,6 miljard keer per dag! Google Ads haalt ongeveer 50% van haar inkomsten uit het Display Netwerk. Bezoekers klikken op minder advertenties in het Display Netwerk, dan op de zoekmachine. Zo is het gemiddeld klik percentage van een advertentie in het Google Display Netwerk 0,4%. Dit lijkt laag, maar is nog altijd 10 keer zo hoog als de advertenties in Facebook.

Hoe werkt het?

Google Display Netwerk biedt online adverteerders de mogelijkheid om potentiële klanten op een strategische manier te targetten. Deze advertenties richten zich op de personen waarvan de kans het grootst is dat zij in je producten geïnteresseerd zijn. Je kan heel specifiek je campagnes neerzetten op de juiste plaats en het juiste moment.

Klikken mensen wel?

Veel mensen weten niet dat de 30 bovenste resultaten, betaalde advertenties zijn. Afhankelijk van het zoekwoord vertelt Google dat 50% van de totale clicks op een betaalde advertentie is. Vooral mensen die naar een aankoop opzoek zijn, klikken vaker op betaalde advertenties. Mensen die informatie zoeken, het minst.

Weetje:

• Indien het een ‘koop zoekwoord’ is klikt 85% op een betaalde advertentie. 41% hiervan klikt op de bovenste drie betaalde resultaten.