Wat is Expired Headers?

Expired Headers is een stuk script met instructies die je opmaakt in je .htacces bestand. Hiermee geef je de browser instructies bestanden op te slaan in de cache. Bij een volgende websitebezoek hoeft de browser niet alle bestanden opnieuw te downloaden. Hiermee verhoog je de gebruiksvriendelijkheid door het leveren van een snelle laadtijd van jouw website bij een terugkerende bezoekers.

Expires Headers voor het verbeteren van de laadtijd van je website

Expires Headers instructies meegeven in het .htacces bestand kan je laadsnelheid van de website enorm laten toenemen. Als je de Expires headers wilt toevoegen aan het .htacces bestand zal je hiervoor een script moet schrijven waarin je bepaalde instructies meegeeft. Hierin geef je aan hoelang de browser de bestanden moet bewaren. Bij een terugkerend bezoek naar jouw website hoeft de browser niet alle gegevens nogmaals op te vragen.

opmerking: expired headers zal bij een eerste bezoek niet de laadsnelheid verbeteren, want je moet de bestanden minstens één keer gedownload hebben om er opnieuw naar te verwijzen. Voor terugkerende bezoekers zal de laadsnelheid dus enorm verbetert zijn.

Expired Headers script .htacces

Hieronder hebben wij voor jouw een script die je kan gebruiken en toevoegen aan je .htacces bestand. Met deze script vertel je de browser onder andere dat afbeeldingen, CSS, Javascript bewaart moeten worden in de cache van je websitebezoeker. Hieraan is een tijdsverloop aangegeven hoe lang deze in de ache bewaart moeten wroden. Let op: ben je niet technisch thuis in het opmaken van deze bestanden? Laat dit dan doen door je websitebeheerder!

## EXPIRES CACHING ##

ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access plus 1 month"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 month"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 month"
ExpiresByType image/png "access plus 1 month"
ExpiresByType text/css "access plus 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access plus 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 year"
ExpiresDefault "access plus 2 days"

## EXPIRES CACHING ##