Uitleg Linkbuilding

In dit artikel leggen wij uit wat Linkbuilding is en waarom dit onderdeel zo belangrijk is om hoog te scoren in Google.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van verwijzingen van andere relevante websites, die naar jouw website linken, via een backlink. Doe je dit goed, dan ziet Google dit als aanbeveling en zal je beloont worden door hoger te scoren in de zoekresultaten.

Backlinks

Backlinks zijn links op een andere website die verwijzen naar jouw website. Je hebt bijvoorbeeld een mooi stukje tekst op een blog geplaatst die relevant is aan jouw onderneming of product. In het stukje tekst heb je een link geplaatst die verwijst naar hetzelfde onderwerp op jouw pagina. Dit noemen wij een backlink. Maar ook inschrijvingen bij online bedrijvengidsen met een vermelding van je website wordt gezien als een backlink.

Interne links

Links op je eigen website maakt het voor bezoekers eenvoudiger te navigeren naar andere onderwerpen op je site. Tevens bouw je hiermee een link structuur op die het voor de zoekmachines eenvoudiger maakt om te weten waar je website over gaat. Een goede link structuur zal beloont worden door Google, dit resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten.