Wat is online marketing?

Online marketing is je producten, diensten of informatie aanbieden via het internet, voor een specifiek doelgroep die hier naar op zoek is. Dit gaat natuurlijk veel verder dan breed adverteren bijvoorbeeld in een krant. Met online marketing wil je een specifieke doelgroep aanspreken om deze vervolgens naar jouw website te krijgen in de hoop dat zij een actie ondernemen in de vorm van een aanmelding, klant te worden of een informatie aanvraag. Online marketing kan op twee manieren, betaald adverteren, bijvoorbeeld via Google Ads, of hoog te scoren via de organische zoekresultaten (gratis bezoekers naar je website)

Welke soorten online marketing?soorten-online-marketing

Online marketing bestaat uit verschillende elementen. Deze elementen zijn op verschillende manier in te zetten, afhankelijk waar de behoefte nodig is binnen je onderneming. Wil je bijvoorbeeld goed vindbaar zijn in de zoekmachines van Google? Dan is het heel logisch dat je op zoek gaat naar een online marketing bureau die aan zoekmachine optimalisatie doet. Ook de term zoekmachine optimalisatie heeft meerdere elementen die toegepast moeten worden om hoger te scoren in Google. Dit alles begint met het onderzoeken naar hoe je website is opgebouwd (interne link structuur, geoptimaliseerde afbeeldingen en of zoekmachine vriendelijke teksten op je website hebt staan), of je genoeg externe links hebt die verwijzen naar jouw website. Hier stopt het niet, naast deze twee elementen wil je natuurlijk ook dat je conversie gaat halen uit je website bezoekers, deze moeten uiteraard natuurlijk wel klant worden bij je.

Soorten online marketing:

Hoe belangrijk is online marketing?

Vandaag de dag is online marketing ondenkbaar. Zeker wanneer je een website hebt die producten of diensten aanbiedt, dan ontkom je er niet aan om te zorgen dat je website goed vindbaar is op de product of dienst die jij graag onder de aandacht wilt brengen bij mensen die bijvoorbeeld zoeken via Google, Bing of Yahoo. Daarnaast is het zeer belangrijk om je online marketing te monitoren om zo bij te sturen waar nodig is. Iets dat met traditionele marketing een stuk lastiger is!

Wil jij weten hoe wij je kunnen helpen?

Wil jij weten hoe wij kunnen helpen met online marketing voor jouw bedrijf? Neem dan contact op en dan helpen wij je graag verder naar een succesvol online marketing voor jouw onderneming.