Wat is On-Page optimalisatie?

website optimaliseren

On-page optimalisatie is een term die betrekking heeft op het alle activiteiten die je kan optimaliseren van een website of webpagina’s. Hier hebt u dan ook zelf invloed op, in vergelijking met Off-Page optimalisatie, waar andere factoren buiten u zelf om invloed op uw website en ranking hebben. On-Page optimalisatie valt dan ook onder de verzamelnaam zoekmachine optimalisatie of SEO.

On-Page optimalisatie

Waarom On-page optimalisatie belangrijk is?

On-page optimalisatie is enorm belangrijk omdat het een website of webpagina optimaal laat aansluiten op het online zoekgedrag van een potentiële klant. Het doel is om hiermee hoger te scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Hierdoor krijgt een website meer relevante bezoekers en valt er meer omzet te halen uit een website.

In de basis willen wij Google een handje helpen om een website beter te doen begrijpen en om hiermee de juiste bezoeker op de website te krijgen. Dit gebeurt onder andere door middel van het optimaliseren van alle zichtbare content op een website. Zo laten wij een website beter aansluiten op de gebruiker en de zoekmachines, door het beste en meest relevantste zoekresultaat te bieden, dat aansluit op een bepaalde zoekterm of zoekonderwerp.

Wat kunt u verwachten bij On-Page optimalisatie?

On-Page optimalisatie bestaat uit verschillende elementen. Alle On-page optimalisatie elementen hebben elk hun doel. Al deze stukjes samen zorgen voor één optimalisatie geheel van een website. Het heeft in ieder geval allemaal te maken met de zichtbare content en de context van een website (pagina). Hierbij is de (content)opbouw en onderlinge verbindingsstructuur van de pagina’s enorm belangrijk.

On-page optimalisatie hoofdelementen

 1. Technische SEO
  Technische SEO heeft betrekking op de technische kant van een website. De kant die de gebruiker niet ziet, maar wel ervaart zodra die de site bezoekt. Denk hierbij aan de laadsnelheid van een website, structuur van een website, interne links/ dode links en afbeeldingen met de juiste afmetingen.
 2. Content optimalisatie
  Content optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van alle zichtbare content zoals teksten en afbeeldingen. Hier wordt er gekeken naar de Title tag, Meta Description, permalink, Alt tag voor afbeeldingen, zoekwoord dichtheid, opbouw de tussenkoppen H2-H6 en nog vele andere belangrijke elementen die zorgen voor de juiste structuur voor een goede On-page optimalisatie.
 3. Mobielvriendelijkheid
  Een ander belangrijk aspect van on-page optimalisatie is de mobielvriendelijkheid van een website. Is de website responsive en past deze zich aan naar alle mobiele apparaten zoals telefoons, iPads, laptops en desktops. Wel zo handig in een tijd waar 93% van de gebruikers zich online oriënteert via zijn mobiel. Door een responsive webdesign te kiezen hebt u direct een mobiele versie. Maar ook AMP (Accelerated Mobile Pages) speelt een belangrijke rol in het optimaliseren van een website. Door een “light-versie” van de website in de zoekresultaten wil Google een “instant” resultaat bieden om de mobielvriendelijkheid en laadsnelheid te verhogen. Laten we eerlijk zijn niemand zit te wachten op een website die lang laad!
 4. Sitemap
  Door een XML-sitemap te plaatsen op een website en deze via Google Search Console te laten indexeren, wordt aan de zoekmachine de structuur van een website meegeven. Hiermee laat je zien hoe een website opgebouwd is en krijgt Google automatisch een signaal wanneer iets op een website wordt toegevoegd of gewijzigd. Dit draagt bij aan het crawlbudget van een website en wordt hierdoor optimaal gebruikt.

On-Page optimalisatie check

Met de On-Page optimalisatie check wordt uw gehele website GRATIS gescreend op verschillende SEO onderdelen. Hiermee worden de te verbeterende prioriteiten van uw website vastgesteld. Deze check is altijd een op maat gemaakte analyse van uw website, welke vertaald wordt naar een heldere optimalisatie strategie om online groeikansen te realiseren.

Onze On-Page optimalisatie werkwijze

 1. On-page analyse
  Hier analyseren wij uw gehele website op verbeterpunten van uw website. Aan de hand van de SEO analyse maken wij een duidelijke on-page optimalisatie aanpak, gebaseerd op kansen.
 2. Vrijblijvende offerte
  U ontvangt van ons een gespecificeerde en vrijblijvende offerte van de werkzaamheden die nodig zijn om uw website te optimaliseren. Deze kunt u accepteren, of niet.
 3. On-page optimalisatie
  In dit stadium gaan wij alle elementen zoals in de offerte besproken aanpakken en optimaliseren. Afhankelijk van de grote van de website en het aantal taken die wij moeten uitvoeren zal hiervoor een tijdsindicatie gegeven worden.
 4. Andere SEO diensten
  Wanneer alle on-page optimalisatie afgerond zijn kan er gekeken worden naar andere verbeterpunten voor uw website. Wij adviseren ten alle tijden om elke 6 maanden een On-page optimalisatie check uit te voeren. Zo blijft uw website up to date en kan er snel ingesprongen worden als dit nodig is.

Voordelen On-Page optimalisatie

Het optimaliseren van uw website geeft een hoop voordelen. Vraag gratis een adviesgesprek aan om te zien waar uw kansen liggen.

Snellere website 62%
Beter indexeerbaar voor meer bezoekers 86%
Hoge User Experience van de website 85%
Meer bezoekers omzetten in klanten 65%

Testimonials

Via een kennis kwam ik terecht bij Getweb. Ik wilde een beter ogende site wat bezoekers aantrekt om te klikken, en dat is gelukt. Mijn bezoekers weten eenvoudig te bladeren door de site waardoor ze sneller bij ons in beeld komen voor een baan.
Clarence Dosoe
Clarence Dosoe
Oprichter, CV Forward
Ontzettend goede service. Mooie website gemaakt en goed vindbaar in Google!
Wij zochten voor ons bedrijf een goede partner om de vindbaarheid van onze website te verbeteren. Dit hebben zij meer dan waar gemaakt! Zeer fijne samenwerking, de juiste vragen werden gesteld, echt een aanrader. Een enthousiasteling!
Een mooie website ontworpen voor ons bedrijf. Men weet ons makkelijk te vinden en kunnen eenvoudig één van onze accommodaties boeken!
Familie Rutten Holidays
Bekend van TV: het Spaanse dorp Polopos
Een geweldige shop gebouwd voor onze producten. Eenvoudig vindbaar online op de juiste zoekwoorden, echt een aanrader als je resultaat wilt!
Ellen Mae
Oprichter Ellen Mae

Veel gestelde vragen website optimalisatie

Vertel ons over uw project

Laat ons u helpen om uw bedrijf online te krijgen en het met passie te laten groeien.
Bericht verzonden! Wij nemen zo snel mogelijke contact met u op.