Site Audit

Dé APK voor je website!

Geef je website een grote beurt met een site audit. Blijf je concurrent een stap vooruit en kom hoger in de zoekresultaten. Wij maken een  grondige analyse voor jouw website en helpen jou je concurrent te verslaan.

Wat is een Site Audit?

Een Site Audit is een complete analyse van jouw website, dat punten naar boven haalt waarop je website slecht scoort. Om mee te gaan met de veranderende algoritme van Google is het belangrijk je site up to date te houden en hierop te controleren. Net als bij een APK voor je auto moet deze gecontroleerd worden op mankementen. Google voert jaarlijks honderden wijzigingen door aan hun algoritme. Het kan dan goed zijn dat je alles volgens het boekje doet en dan nog slecht vindbaar bent in de zoekresultaten. Logisch ook, want je kan als ondernemer niet continue monitoren wat de aanpassingen zijn. Gelukkig zijn wij hiervoor om je op weg te helpen. Zo blijf je een stapje voor op je concurrenten!

Laat je Site Audit door een professioneel bedrijf doen

Tegenwoordig kun je op veel sites een gratis site audit doen en hiervan een rapportage krijgen. Laat je niet afleiden, een gemiddelde website eigenaar kan hier vrij weinig mee. Vaak gaat het om technische website optimalisatie waar je de nodige kennis voor moet hebben om dit toe te passen. Het kost veel tijd en ervaring om dit op de juiste manier uit te voeren. Als je ziek bent ga je ook naar een dokter en wanneer je je boekhouding laat controleren naar een accountant. Hier is dat niet anders.

Wat wordt er geanalyseerd bij een Site Audit?

Technische analyse

De technische analyses vormt de basis voor elke website audit. Hier kijken we of alles aan de technische eisen voldoet. Worden alle website pagina’s goed geïndexeerd door Google? Begrijpt Google je website volledig en is de sitestructuur op orde? Hieronder vind je een overzicht welke punten wij zoal voor je controleren.

Controle punten:

 • indexatie website pagina’s Google
 • Site structuur
 • Sitemap
 • .htacces
 • Opbouw intern linkstructuur (on-page)
 • Broken links (404 pagina’s & 301 redirects)
 • URL structuur (zoekmachine vriendelijk)
 • Metadata (Title tag, Meta desciption, Alt-tag)
 • Laadtijd website

Concurrenten Analyse

Om in de zoekmachines te domineren moet er gekeken worden naar degene die boven jouw staan in de zoekresultaten. Gelukkig hebben wij tools in huis die dit mogelijk te maken en laten zien waarom jouw concurrent hoger staat in Google. De kunst is om hetzelfde te doen, alleen net even iets beter. Belangrijke vragen die aan bod komen zijn: op welke zoekwoorden wordt je concurrent gevonden? Welke zoekwoorden worden in jouw branche gebruikt waarop je gevonden wil worden en die veel verkeer opleveren. Heeft je concurrent meer aan linkbuilding gedaan? Dit zijn links van andere relevante websites, die linken naar jouw pagina of website. Hier kan je lezen wat linkbuilding is. Google ziet verwijzingen van andere websites namelijk als aanbevelingen. Hoe actief ben je op social media? Belangrijke vragen die goed bekeken moeten worden voor een grondige analyse, om voor te blijven op je concurrent.

Zoekwoorden analyse

Om jouw website goed te optimaliseren moeten we de juiste zoekwoorden in kaart brengen. Zoekwoorden waarop jouw klanten zoeken naar je producten en of diensten. Hier gaan we kijken hoeveel verkeer een zoekwoord ongeveer kan opleveren. Ook kijken we naar zoekwoorden die minder populair zijn, maar wel effectief omdat je concurrenten deze ook minder gebruiken en vaak heel specifiek zijn. Hier ligt dus veel te behalen om bezoekers jouw kant op te krijgen en de conversies liggen hier vaak hoger. Uiteindelijk waar het allemaal om draait.

Site Audit check

Wil jij weten hoe jij ervoor staat met je website? Hoe jij je concurrenten boven je in Google kan verslaan? Wij maken een grondige analyse van jouw website. Gratis en vrijblijvend! Maak je website nog effectiever en domineer in de zoekresultaten.

Wil je onze gratis tips niet missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en krijg gratis tips om jouw online positie een boost te geven!

Jouw voordelen.

 • Optimaal werkende website

 • Een stap voor op je concurrenten

 • Speciaal geoptimaliseerd voor jouw onderneming

 • Meer bezoekers, meer klanten en meer omzet