Linkbuilding is het verkrijgen van verwijzingen van andere relevante websites die linken naar jouw website, via een backlink. Doe je dit goed, dan ziet Google dit als aanbeveling en zal je beloont worden door hoger te scoren in de zoekresultaten.

Backlinks

Backlinks zijn links op een andere website die verwijzen naar jouw website. Je hebt bijvoorbeeld een mooi stukje tekst op een blog geplaatst die relevant is aan jouw onderneming of product. In het stukje tekst heb je een link geplaatst die verwijst naar hetzelfde onderwerp op jouw pagina. Dit noemen wij een backlink. Maar ook inschrijvingen bij online bedrijvengidsen met een vermelding van je website wordt gezien als een backlink.

Interne website links

Links op je eigen website maakt het voor bezoekers eenvoudiger te navigeren naar andere onderwerpen op je site. Tevens bouw je hiermee een link structuur op die het voor de zoekmachines eenvoudiger maakt om te weten waar je website over gaat. Een goede link structuur zal beloont worden door Google, dit resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten.

Linkbuilding strategie

Er zijn verschillende linkbuilding strategieën die je helpen autoriteit op te bouwen. Het opbouwen van autoriteit noemen we Domain Authority en Page Authority. Dit zijn punten die Google geeft aan je pagina en website. Hoe hoger deze zijn hoe beter.

Verschillende linkbuilding methodes

  • Inschrijven bij online bedrijvengidsen
  • Vermelden bij directory’s
  • Creëren van waardevolle content op je website. Hierdoor gaan gaan bezoekers backlinks vermelden naar je pagina
  • Maken van een goed intern link structuur. Zo kunnen bezoekers makkelijk navigeren naar verschillende onderwerpen op je site
  • Nieuws onderwerpen delen via social bookmark sites
  • Links ruilen met website die een hoge relevantie hebben met uw onderneming
  • Waardevolle content delen op andere sites. Mee discussiëren over onderwerpen en hier verwijzen naar jouw website met een link