Website laten optimaliseren

80% van de websites is onvoldoende geoptimaliseerd

website laten optimaliseren
Wilt u uw website laten optimaliseren voor betere prestaties en om meer klanten te genereren? Heel goed! Dat u op onze website terecht komt heeft een reden. Dit is één van de vele voordelen van het optimaliseren van uw website. Uw online vindbaarheid wordt hiermee verhoogt.
website optimalisatie

Website laten optimaliseren door Get! Webmedia

Bij het optimaliseren van uw website komen veel technische aspecten kijken. Dit is een complexe bezigheid waar kennis macht is. Zelfs bij veel bedrijven uit de online marketing en website bouwers, waar je zou verwachten dat zij hun zaakjes op order hebben, komen wij dezelfde problemen tegen. Een gemiste kans! Maar niet voor ons, er is gelukkig wat tegen te doen. Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van websites om deze maximaal te laten presteren. Middels ons bewezen optimalisatie proces kunnen wij alle activiteiten optimaliseren, van de server tot het optimaliseren van uw gehele website.

Wat optimaliseren wij voor uw website?

hosting provider
Hosting
Het is belangrijk dat uw website via een goede en betrouwbare webhoster toegankelijk is.
server optimalisatie website-512x512
Server optimalisatie
Niet alleen de voorkant van de website moet goed ogen, maar het moet ook perfect werken aan de achterkant.
On-Page optimalisatie-128x128
On-Page optimalisatie
Analyseren en optimaliseren van alle activiteiten die te maken hebben met uw websitepagina's

Wilt u weten hoe uw website presteert?

Bekijk gratis de problemen van uw website!
Uw gratis SEO analyse wordt gemaakt! Wij nemen contact met u op.

Waarom een website check doen?

  • Gratis website check t.w.v. €299,-
  • Meer dan 80% van de websites loopt omzet mis
  • Duidelijke optimalisatie aanpak gebaseerd op kansen
  • Technische analyse, content analyse & autoriteit analyse

Welke onderdelen optimaliseren wij voor uw website?

Het optimaliseren van uw website bestaat uit verschillende technische activiteiten, onderverdeeld in 2 categorieën: server optimalisatie en On-Page optimalisatie. Beide categorieën dragen bij aan de gebruikerservaring van uw website en bevorderen de vindbaarheid in de zoekresultaten. Hieronder zullen wij de activiteiten verder bespreken.

Server optimalisatie

1. Hosting

Het eerste waarmee u te maken krijgt wanneer u een website online wilt brengen, is het kiezen van een hosting provider, ook wel webhoster genoemd. Via de hosting provider huurt u een stuk ruimte op één van hun servers. Deze servers zorgen ervoor dat uw website via het internet toegankelijk is. Het is dus belangrijk dat uw website via een goede en betrouwbare webhoster toegankelijk is. Dit heeft onder andere invloed op onderdelen zoals de server reactietijd en laadsnelheid van de website.

2. Server reactietijd (TTFB – Time to first byte)

De server reactietijd, in het Engels TTFB: Time To First Byte,  is de reactie snelheid van de server waar de website op staat. Scoor je op dit punt slecht met je website, dan kan je bij je hosting provider vragen hoe dit verhoogt kan worden. Kan dit niet? Dan is een goede oplossing te zoeken naar een webhoster die qua server reactietijd meer te bieden heeft. Een ander oorzaak kan zijn dat de techniek en opbouw van je website niet volstaat. Dit kan een SEO specialist zoals wij gelukkig oplossen met website optimalisatie.

Wat het effect is van een te trage reactie snelheid van uw server:

  1. Onderzoek wijst uit dat het te lang laden van een website bezoekers en klanten kost. Niemand wilt lang wachten tot een website geladen is.
  2. Een verlaging van 400 milliseconde zorgt al voor 0,59% minder opdrachten per gebruiker (bron).
  3. Een verlaging van 2 seconden zorgt voor een nog grotere omzetdaling van 4,3% per gebruiker (bron).

server reactie tijd - TTFB (time to first byte)-1375x237

Wilt u meten hoe uw server reactietijd is?
Via diverse tools kan je meten wat de Time To First Byte is:

Pingdom Tool
GTmetrix
WebPageTest

3. HTTP verzoeken (HTTP Requests)

Een HTTP verzoek is gebeurt wanneer iemand jouw website bezoekt, de browser stuurt dan een verzoek naar de server. Hoe minder HTTP requests hoe beter. Pluging en tags kunnen ervoor zorgen dat er veel HTTP verzoeken verstuurd worden. Zorg altijd dat je de HTTP requests zo laag mogelijk houdt. Veel verzoeken kunnen de laadtijd van je website erg doen vertragen.

HTTP verzoeken (HTTP requests)-1586x205

4. Leverage browser caching

Om een snelle laadtijd van een website mee te geven aan een terugkerend bezoek van een websitebezoeker is het verstandig om Leverage browser caching. Hierdoor wordt een script van je website opgeslagen bij de bezoeker. Wanneer deze terugkeert naar uw website hoeft niet de hele website opnieuw te worden geladen. Hierdoor is de laadtijd van de website een stuk sneller en heeft de websitegebruiker een fijnere ervaring. Met Leverage browser caching kan je in het .htacces bestand aangeven welke bestanden van je website bewaard moeten worden in de cache van de bezoekers. Verder op zie je een voorbeeld van hoe je een .htacces bestand kan inrichten met “Expires Headers”.

5. .htacces

Dit is een configuratiebestand die in de rootmap  van je website op je server staat. Dit bestand kan je opmaken in kladblok of notepad. Aan dit bestand wordt geen naam meegeven en wordt daarom altijd aangegeven als “.htacces”. In dit configuratiebestand kan je instructies meegeven aan binnenkomend verkeer. De volgende instructies kan je meegeven: IP-adressen blokkeren, foutmeldingen aanpassen, redirects (301 redirect doorverwijzing) doorgeven, mappen beveiligen op de server en rewrite rules meegeven.

Voorbeeld hoe een .htacces bestand eruit kan zien:
htacces bestand-663x552

6. Expires Headers

Expires headers kan je instellen in het .htacces configuratiebestand. Hiermee vertel je de browser hoe lang een bepaald bestand in de cache opgeslagen moet zijn, zonder na te gaan of er een vernieuwde versie is. Terugkerende website bezoekers zullen zo een snelle laadtijd ervaren van je website. In het voorbeeld hieronder zie je hoe je dit configuratiebestand kan instellen.

Expires headers in .htacces-668x596

7. Robot.txt

Het robot.txt bestand communiceert de omgang gedragsregels van je website naar zoekmachines. Hierin kan je instructies meegeven voor het crawlen van jouw website, om toegang te geven tot bepaalde delen van jouw website. Ook kan je duplicate content van je website aangeven, zodat de zoekmachines dit herkennen en de belangrijkste pagina met deze content laat zien. Een belangrijk SEO onderdeel is om de sitemap te vermelden in de robot.txt, zodat zoekmachines deze eenvoudig kunnen indexeren. Zoekmachines bepalen echter wel zelf of zij gehoor geven aan deze instructies.

Voorbeeld robot.txt bestand met sitemap vermelding:

robot.txt bestand voorbeeld-908x294

Gzip-compressie kan je ook instellen vie het .htacces bestand. Zie het voorbeeld hieronder.

Gzip-compressie via .htacces voorbeeld:

Gzip-compressie via .htacces voorbeeld-1398x418

8. PHP versie

Om de laadtijd van je website zo snel mogelijk te houden is het belangrijk de nieuwste PHP versie te gebruiken. Ik raad aan deze altijd te updaten op het moment er een vernieuwde versie uitkomt. Dit brengt verbeteringen mee op het gebied van veiligheid, website prestaties en verminderd geheugen verbruik. PHP versie kan je updaten via cPanel, zie voorbeeld hieronder of via het .htacces bestand.

PHP versie update cPanel:

PHP versie via cPanel voorbeeld-1824x175

PHP instructies via .htacces bestand:

PHP versie instructie voorbeel .htacces-864x113

9. HTTP/2

HTTP/2 is de vernieuwde versie van het HTTP-protocol, met als doel websites sneller te laden. Kijk of je hosting provider standaard HTTP/2 aanbiedt voor je website.

Voorbeeld van het HTTP/1.1 versus HTTP/2 protocol:

HTTP-2 voorbeeld-959x558

10. HTTPS

HTTPS is een vernieuwing van de HTTP die een beveiligde verbinding aangeeft van een website. In de URL zie je dan voor het domeinnaam een slotje staan. Het doel hiervan is om op een veilige manier gegevens uit te wisselen via een website.  HTTPS is een versleutelde code die wordt gebruikt, hierdoor kan is het onmogelijk te weten welke gegevens worden verstuurd.

Voorbeeld HTTPS versus HTTP:

HTTP versus HTTPS voorbeeld

Voorbeeld van een veilige https verbinding:

veilige https verbinding voorbeeld-397x319

11. SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van de gegevens tussen de servers waar jouw website op staat en de internet browsers. Dit SSL certificaat kan je via je hosting provider aanvragen en installeren. Zoekmachines zoals Google geven aan SSL beveiligde website een hogere waardering door deze eerder te tonen, dan een site die niet beveiligd is. Een SSL certificaat is te herkennen wanneer de URL begint met HTTPS://. Wanneer het certificaat actief is en niet verlopen is wordt er een slotje vertoond. Zie het voorbeeld van onze eigen website hieronder.

Voorbeeld van een veilige https verbinden van onze eigen website:

SSL certificaat Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van de gegevens tussen de servers waar jouw website op staat en de internet browsers. Dit SSL certificaat kan je via je hosting provider aanvragen en installeren. Zoekmachines zoals Google geven aan SSL beveiligde website een hogere waardering door deze eerder te tonen, dan een site die niet beveiligd is. Een SSL certificaat is te herkennen wanneer de URL begint met HTTPS://. Wanneer het certificaat actief is en niet verlopen is wordt er een slotje vertoond. Zie het voorbeeld van onze eigen website hieronder.

12. Redis

Redis is een caching tool dat je website laadt uit het geheugenmodus in plaats vanaf de harddisk (SSD) van de server. Hierdoor hoeft de webserver niet elke pagina opnieuw in te laden en te berekenen. Dit zal een boost geven aan de laadsnelheid van je website. Redis kan je zien als een primaire server die wordt geraadpleegd om je website te laden, waarop alle belangrijke bestanden staan van je website. Dit is over het algemeen en betaalde dienst die je via je webhoster kan aanvragen.

Voorbeeld Redis caching:

Redis caching voorbeeld

13. wp-config.php

Om aan de serverkant nog een optimalisatie aanpassing te doen, verbeteren wij het geheugenlimiet en de autosave. Daarvoor voegen wij onderstaande toe aan het wp-config.php bestand. Hiermee verhogen wij het geheugenlimiet wanneer u een zware WordPress website draait, met veel plugins.

wp-config.php aanpassen-1361x208

14. WP Cron

Bij elke pagina die geladen wordt voert WordPress een aantal taken uit, de zogenoemde “Cron Jobs”. Door deze taken uit te voeren houd je je WordPress schoon en up to date. Een nadeel is dat bij veel bezoekers er veel resources worden gevraagd en vertragen je website. Je kan instructies meegeven dit bijvoorbeeld door cPanel te laten uitvoeren. In onderstaand voorbeeld zie je wat je hiervoor moet toevoegen aan het wp-config.php bestand zodat WordPress dit zelf niet meer uitvoert. Wil je exact weten hoe je deze instructies toevoegt aan je wp-config.php bestand? Volg dan onze stap voor stap uitleg. Handmatig instellen WordPress Cron Jobs.

WP cron voorbeeld-1353x64

15. CDN (Content Delivery Network)

CDN staat voor Content Delivery Network en is een netwerk van servers die geografisch verspreid staan in verschillende datacenters. Door gebruik te maken van CDN kunnen jouw website gebruikers snel en zonder vertragingen de content van je website binnenhalen.

On-Page optimalisatie

1. Broodkruimelspoor (breadcrumbs)

Broodkruimelspoor weergeven op je website geeft bezoekers overzicht waar zij zich op je website bevinden. Zo kunnen zij eenvoudig navigeren naar belangrijke onderwerpen, categorieën en pagina’s op je website. Ook brengt het broodkruimelspoor interne links met zich mee en hiermee waarde doorgeven aan de pagina’s categorieën en onderwerpen. Daarnaast kan de breadcrumb ook het keyword hebben waar je op gevonden wilt worden. Net als de URL kan je deze een specifieke titel mee geven met daarin het zoekwoord.

Voorbeeld broodkruimels in Yoast:

Broodkruimels(breadcrumbs)-1253x559

2. XML-sitemap

Om je website goed te laten indexeren is het toevoegen van een XML-sitemap aan je website een belangrijk onderdeel. Hiermee geef je de zoekmachines structuur aan de websites, zodat zij minder tijd zijn je website te crawlen. Hoe meer tijd bijvoorbeeld een Google moet besteden om elke keer weer je website te crawlen hoe lager het crawlbudget van jouw website wordt. Daarnaast proberen wij de zoekmachines zoveel mogelijk te helpen een website te begrijpen, dit doen wij middels een sitemap. Zo hoeft een zoekmachine, enkel wanneer er een pagina’s aangepast is door de sitemap te crawlen en deze up te daten, zonder de gehele website te hoeven scannen. Een sitemap is dus een belangrijk onderdeel voor je SEO en ranking. Een sitemap kan je op diverse manieren toevoegen aan je website. In het voorbeeld hieronder doen wij dit via Yoast. Meer informatie over sitemaps  vindt je op sitemaps.org.

Voorbeeld XML Sitemap Yoast:

XML-sitemap Yoast-705x354

3. Pinglijst

De pinglijst bestaat uit een aantal ping-servers waarmee je super snel nieuw content kan laten indexeren. Je doet dit door deze lijst toe te voegen aan je CMS-systeem, in mijn geval is dat WordPress. Een ping-server kan dan het signaal geven doorgeven aan verschillende diensten zoals zoekmachines, directories (online webgidsen) en nieuwswebsites. Het doel hiervan is om nieuwe content of geschreven artikelen zo goed mogelijk te laten indexeren en zo snel mogelijk te laten opnemen in de zoekresultaten. Hieronder zie je het voorbeeld van een pinglijst. Bekijk hier de volledige pinglijst om te kopiëren.

Pinglijst-877x797

4. Interne links

Interne links zijn links die opgebouwd zijn binnen je eigen website. Hiermee koppel je relevante en belangrijke onderwerpen aan elkaar. Zo kan de bezoeker eenvoudige navigeren naar alle belangrijke pagina’s op je website. Interne links zijn er ook om een goed en duidelijk sitestructuur op te bouwen. Hiermee kunnen zoekmachines je website sneller begrijpen en zien hoe de structuur van je website in elkaar zit. Voor SEO doeleinde erg belangrijk om goed vindbaar te zijn. Ook geek je met elke link een stukje “link juice” mee. Wat aan de gelinkte pagina een stukje autoriteit meegeeft. Hoe meer autoriteit een website en pagina zal hebben, hoe beter de ranking zal zijn. In deze links kan je natuurlijk ook de zoektermen gebruiken, deze zetten we in de zogenoemde Anchorlink. Een anchorlink staat voor woorden in een hyperlink. Een anchorlink wordt ook wel ankertekst of Anchor tekst genoemd. Ga niet over-optimaliseren met deze links, dit kan nogal spammerig overkomen en de Google Pinquin update zal dit zwaar afstraffen. 

Hieronder een voorbeeld hoe een interne link eruit ziet (blauw gedrukte woorden):

Interne website links-1200x343

Voordelen website laten optimaliseren

Het optimaliseren van uw website geeft een hoop voordelen. Vraag gratis een adviesgesprek aan om te zien waar uw kansen liggen.

Snellere website 62%
Beter indexeerbaar voor meer bezoekers 86%
Hoge User Experience van de website 85%
Meer bezoekers omzetten in klanten 65%

Testimonials

Via een kennis kwam ik terecht bij Getweb. Ik wilde een beter ogende site wat bezoekers aantrekt om te klikken, en dat is gelukt. Mijn bezoekers weten eenvoudig te bladeren door de site waardoor ze sneller bij ons in beeld komen voor een baan.
Clarence Dosoe
Clarence Dosoe
Oprichter, CV Forward
Ontzettend goede service. Mooie website gemaakt en goed vindbaar in Google!
Wij zochten voor ons bedrijf een goede partner om de vindbaarheid van onze website te verbeteren. Dit hebben zij meer dan waar gemaakt! Zeer fijne samenwerking, de juiste vragen werden gesteld, echt een aanrader. Een enthousiasteling!
Een mooie website ontworpen voor ons bedrijf. Men weet ons makkelijk te vinden en kunnen eenvoudig één van onze accommodaties boeken!
Familie Rutten Holidays
Bekend van TV: het Spaanse dorp Polopos
Een geweldige shop gebouwd voor onze producten. Eenvoudig vindbaar online op de juiste zoekwoorden, echt een aanrader als je resultaat wilt!
Ellen Mae
Oprichter Ellen Mae

Veel gestelde vragen website optimalisatie

Professionele tools voor uw bedrijf

Mirum est notare quam littera gothica nunc.
Icon
Keyword Research
Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum investigationes demonstraverunt investigationes demonstraverunt lectores.
Icon
Awesome Team
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum.

Vertel ons over uw project

Laat ons u helpen om uw bedrijf online te krijgen en het met passie te laten groeien.
Bericht verzonden! Wij nemen zo snel mogelijke contact met u op.